Union speelt play-off 2: 'Na 44 jaar weer op de Belgische voetbalkaart'

26/02/2017

Union Saint-Gilloise is vierde geëindigd in de Proximus League. Een plaats die recht geeft op play-off 2 met de clubs uit eerste klasse. Union verloor wel met 2-0 van Oud-Heverlee Leuven, maar toch was het feest bij de talrijk meegereisde Unionisten. Want rechtstreekse concurrent Tubeke verloor met 1-3 van Cercle Brugge.

OHL-trainer van Wijk zou zijn spelers 'met de stok slaan' als ze niet zouden winnen van Union. De bezoekers kregen dan ook een gretig Leuven voorgeschoteld aan Den Dreef. De 1-0 na 18 minuten was verdiend en een pareltje van Horemans. De jonge verdediger nam in één tijd de bal op de slof en plaatste hem voorbij Saussez in de kruising.

'Merci Cercle'

Tien minuten voor rust kreeg OHL een penalty. Maar Saussez pareerde de elfmeter van ex-Unionist Casagolda. Maar nog voor de pauze maakte Casagolda zijn misser goed. Loemba toonde zich weer een gesel voor zijn directe tegenstander Perdichizzi. Hij vond Casagolda helemaal alleen in de zestien meter en die raakte in twee tijden wel voorbij Saussez.

Na de pauze viel er weinig te beleven, dus bleef de 2-0 ook op het bord staan. De Union-fans keken de laatste tien minuten enkel op hun gsm, want Cercle kwam zowaar op 1-2 voorsprong in Tubeke. En deed er net voor het einde nog een beslissende derde doelpunt bij, waardoor de Bruggelingen met 1-3 de winst pakten. Door het verlies van Tubeke blijft Union vierde in het klassement en speelt het play-off 2. De om en bij 600 Brusselse fans zongen in koor 'merci Cercle' en vierden feest met de spelers.