Spanning maandagavond in het Koning Boudewijnstadion. Bijna gaf Union een 3-0-voorsprong in het slot van de match nog uit handen. USG-Lierse werd uiteindelijk 3-2.

In de eerste helft sprong Union Saint-Gilloise bijzonder efficiënt om met de kansen. Bij de rust stond het al 3-0. De goals kwamen van een beresterke Tabekou, een virtuoze Vercauteren (penalty) en een herboren Ferber.

Het Lierse van de 24-jarige coach Still reageerde na de rust. Megan Laurent scoorde al na vijf minuten. Daarna vielen er nog kansen aan de twee kanten. Maar het was Lierse-invaller Ntambwé die scoorde. Bij USG bibberden ze nog tot de 94ste minuut. Maar de zege was verdiend.

Dankzij deze zege hebben de Brusselaars nu nog maar drie punten minder dan het nummer vier in de stand, Roeselare. Volgende week is er alweer een maandagavondmatch in Laken. Dan nemen de Unionisten het op tegen Tubeke.