Uplace niet langer hoofdsponsor van Diegem Sport

FVDE
© BRUZZ
19/07/2017

Het sponsorcontract van winkelcentrum Uplace met voetbalclub Diegem Sport is ‘on hold’ gezet, in afwachting van meer duidelijkheid over de toekomst van het project. De naam Uplace blijft wel op de truitjes van de club staan, "om een statement te maken", zegt de clubvoorzitter.

Uplace is al sinds 2013 hoofdsponsor van Diegem Sport, een voetbalclub uit de derde amateurklasse. Diegem is een deelgemeente van Machelen, waar het nieuwe winkelcentrum zou komen.

Maar nu het lang niet zeker is of Uplace er wel komt, wordt het nog lopende contract voorlopig stopgezet. “We hebben dat onderling geregeld”, bevestigt voorzitter Guy Van Weyenberge. “Maar we zijn overeengekomen dat we opnieuw met elkaar in zee gaan indien er een nieuw perspectief voor Uplace komt. In de tussentijd blijft Uplace gewoon op onze truitjes staan: uit erkentelijkheid voor die mensen, en om een statement te maken”, zegt de voorzitter.

Van Weyenberge blijft pal achter Uplace staan. “Ik begrijp niet hoe mensen tegen een project kunnen zijn dat aan 3.000 mensen werk zou bieden. Uplace zou een geweldige zaak zijn voor de buurt, voor de mensen en voor de voetbalclub. Het is jammer dat Uplace het slachtoffer wordt van een politiek spelletje.”

Opvallend: Diegem Sport heeft ook een samenwerking met Club Brugge, vooral wat jeugdwerking betreft. De voorzitter van Club Brugge, Bart Verhaeghe, is tevens de sterke man achter Uplace. “Maar die twee zaken staan volledig los van elkaar”, verzekert Van Weyenberge.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni