Vanden Stockstadion onder hoogspanning tijdens titelstrijd

© BRUZZ
14/05/2017

Pakt Anderlecht vanavond de titel of niet? Dat was de vraag die op de lippen van alle supporters in en rond het Vanden Stockstadion brandde. De verwachtingen waren hooggespannen, want ze waren de nederlaag tegen Club van vorig jaar nog niet vergeten. Intussen is duidelijk geworden dat Anderlecht het titelfeest nog even moet uitstellen na gelijkspel in Brugge.

De straten langs het Vanden Stockstadion liepen voor de match aardig paars van het volk.

Vol enthousiasme en soms al licht aangeschoten, waren de Anderlecht-supporters hier samengetroept om hun club te verdedigen.

“Vanavond moeten we het waarmaken”, zei Eddy, een supporter die in de Green Park een moeilijke evenwichtsoefening maakte tussen het consumeren van enerzijds een hamburger en anderzijds een oversized biertje. “Vorig jaar hebben ze het ons afgepakt, dat mag nu niet gebeuren. We moeten harder spelen dan Club, dieper en met meer overtuiging. Nu moeten we het afmaken.”

De opkomst in Anderlecht zat goed. Zo’n 800 supporters zaten in het Jan Breydelstadion in Brugge, de rest had hier in Anderlecht verzamelen geblazen. Niet om naar de actie op het veld te kijken, maar wel om de match samen te beleven op vier grote schermen die opgesteld stonden op het veld. Voor de match weerklonken de supportersliederen al luidkeels door het stadion.

Sommigen durfden zich aan een pronostiek te wagen. Kevin, die op beide kaken de clubkleuren droeg, was zeker van z’n stuk: “We pakken sowieso de drie punten vanavond. Daar twijfel ik niet aan. Het gaat niet gemakkelijk zijn want Club heeft ook talent in huis, maar wij zijn beter. 2-1, dat is wat ik voorspel voor vanavond. Zelfs al moeten we het zonder Teodorczyk stellen. Thelin kan ook zijn mannetje staan.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni