© RWDM47

Vincent Vandiepenbeeck ruilt Union voor RWDM

FVDE
© BRUZZ
17/05/2017

In de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen shopt RWDM nadrukkelijk bij buur Union: Vincent Vandiepenbeeck verlaat het Dudenpark en keert terug naar Molenbeek, waar hij zijn jeugdopleiding kreeg. Hij volgt daarmee in de voetsporen van zijn ploeggenoot Geoffrey Cabeke.

Vandiepenbeeck speelde sinds 2013 voor Union. Hij maakte met de club de promotie mee naar tweede klasse, maar kwam dit seizoen niet veel aan spelen toe. Hij raakte geblesseerd en de verstandhouding met trainer Marc Grosjean en het clubbestuur was niet opperbest.

Een transfer hing in de lucht, en de centrale verdediger kiest er nu voor om terug naar zijn roots te keren: hij genoot zijn jeugdopleiding bij RWDM en debuteerde bij FC Brussels in eerste klasse. Nadien volgden nog omzwervingen bij Geel, Willebroek en White Star.

Vandiepenbeeck was bij Union de enige speler die het voetballen combineerde met een job. Het is één van de redenen waarom hij nu van eerste klasse B afzakt naar tweede amateurklasse.

Cabeke
Vorige week maakte een andere speler van Union dezelfde beweging: Geoffrey Cabeke, ook al een jeugdproduct van RWDM, tekende ook een contract bij de ambitieuze club uit Molenbeek. Daar vindt hij zijn tweelingbroer Anthony terug, die vorig jaar ook al van Union naar RWDM overkwam.

Mogelijk eindigt het zelfs daar niet bij: doelman Anthony Sadin, die dit seizoen zijn plaats onder de lat bij Union kwijtspeelde, wordt ook nadrukkelijk geciteerd bij RWDM. Ook hij speelde in de jeugdreeksen voor de Molenbekenaren.

Intussen zit Union zelf ook niet stil: gisteren tekende Ayrton Mboko een contract voor twee seizoenen bij de club uit Sint-Gillis. Hij komt over van de beloften van Standard. Het is de vierde zomertransfer voor de geel-blauwen, na de al eerder aangekondigde komst van Romain Ferber (Moeskroen), Anas Hamzaoui (Tubeke) en Kenneth Houdret (OH Leuven).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni