Voetbalbond schorst White Star van sportactiviteiten

© Belga
06/09/2017

White Star Brussel is geschorst van alle sportactiviteiten, zo bevestigt de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). De club uit de tweede amateurreeksen moest voor maandag de lonen van ex-spelers Jordi Belin en Leandro Bailly uitbetalen, maar is daar niet in geslaagd. Het einde van de club is nu echt in zicht.

Doelman Belin en aanvaller Bailly stapten naar de Arbeidsrechtbank, omdat ze nog lonen eisten van John Bico en co. Op 20 april kregen de ex-spelers van White Star gelijk, waarbij de amateurclub veroordeeld werd tot het betalen van de verschuldigde bedragen. De KBVB legde de Brusselaars een ultimatum op, maar dat werd dus niet gehaald.

Het volgende competitieduel tegen Stade Waremmien levert de Brusselaars daardoor een forfaitnederlaag op. White Star gaf ook al forfait in zijn eerste twee competitiewedstrijden, omdat de club niet over voldoende spelers beschikte. WSB heeft ook geen stadion meer.

Wanneer een club bondsschulden heeft, kan ze geschorst worden van sportactiviteiten. Als de schorsing langer dan drie speeldagen duurt, wordt de club uitgesloten uit de competitie en is het de Financieel Directeur van de KBVB die beslist of er overgegaan kan worden tot schrapping.

Ook wanneer White Star deze bondsschuld inlost en dan nog een tweede keer op non-actief gezet wordt, komt de club in aanmerking om geschrapt te worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni