vanden_borre

Voorzitter Montpellier ‘blij dat Vanden Borre weg is’

© BRUZZ
11/01/2017

“Het maakt mij niet uit dat hij er niet meer is, we gaan dat niet betreuren,” dat heeft Louis Nicollin, de voorzitter van de Montpellier HSC gezegd in een reactie op het vertrek van speler Anthony Vanden Borre. De ex-Rode Duivel, die dit seizoen door Anderlecht werd uitgeleend aan de Franse club, maakte onlangs bekend dat hij een punt zet achter zijn voetbalcarrière.

Dat meldt Het Laatste Nieuws.

“Ik ben blij dat hij weg is,” klinkt het scherp bij Nicollin. “Hij lag onder contract tot het einde van het seizoen, maar hij heeft beslist niet terug te keren na de winterstop. Zijn contract is sowieso verbroken omdat hij tien dagen niet opdaagde,” aldus de 73-jarige clubvoorzitter.

De Anderlechtspeler zet op 29-jarige leeftijd zijn voetbalcarrière stop. Na dertien seizoenen profvoetbal zou hij het mentaal en fysiek niet meer kunnen opbrengen. “Maar het maakt mij niet uit dat hij er niet meer is, we gaan dat niet betreuren,” vervolgt Nicollin.

“Met de mens had ik geen probleem, maar als speler had ik iets anders verwacht. Ik begrijp waarom de Belgische bondscoach hem niet meer opriep. Voor ons is het goed dat hij weg is, want zo besparen we op een speler die sowieso niet meer speelde."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni