White Star eindigt seizoen met zware nederlaag

© BRUZZ
30/04/2017

White Star Bruxelles heeft een turbulent seizoen in de eerste amateurklasse niet met een positieve noot kunnen afsluiten: Dessel Sport was op de slotspeeldag met 5-1 te sterk. Normaal gezien was dit de laatste wedstrijd van White Star in eerste amateurklasse.

De wedstrijd was bij de rust al gespeeld, want het stond toen al 4-1 voor de Kempenzonen. White Star-topschutter Koffi maakte wel snel de 1-0 van Dessel ongedaan, maar daarna scoorde de thuisploeg nog drie keer in de eerste helft. Kort na de rust viel het vijfde en laatste doelpunt.

Een troosteloos einde voor een troosteloos seizoen van White Star. De club van John Bico eindigt het seizoen als 13de. Normaal gezien moet White Star nog vechten tegen de degradatie, in de barrages met clubs uit tweede amateurklasse. Maar White Star kreeg geen licentie voor eerste amateurklasse en tekende ook geen beroep aan. De club degradeert dus sowieso, tenzij Bico nog een juridische strijd plant, iets waar White Star vorige week nog op alludeerde op de Facebookpagina van de club.

Eigenlijk had White Star ook zijn laatste twee wedstrijden niet mogen spelen: de Belgische Voetbalbond had de club immers geschorst vanwege nog openstaande schulden. Maar de rechter in kortgeding maakte die schorsing ongedaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni