© Maarten Verdoodt

White Star Brussel heeft zich zaterdag op de slotspeeldag in tweede klasse verzekerd van de titel en de bijhorende promotie naar eerste klasse, onder voorbehoud van het verkrijgen van een licentie betaald voetbal. Het klopte Patro Eisden Maasmechelen met 3-0, en sprong zo over Eupen en Antwerp, die gelijk speelden.

White Star Brussel dwingt zo voor het eerst in de clubgeschiedenis de promotie naar de hoogste afdeling af.

WS Brussel won in het Edmond Machtensstadion met 3-0 van Patro Eisden Maasmechelen. De Luxemburgse smaakmaker Joachim scoorde twee keer. Diallo legde met een beauty de eindscore vast. De club van sterke man John Bico staat dankzij het gelijkspel in Antwerp -Eupen eerste in het eindklassement.

Maar de club, die tot 2013 White Star Woluwe heette, heeft geen licentie betaald voetbal. White Star ging eerder in beroep tegen die beslissing van de Licentiecommissie. Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) behandelt het dossier maandag. Bico rekent erop dat hij in beroep de licentie krijgt.

Maandag weet de club dus pas of het volgend seizoen überhaupt zijn licentie voor het profvoetbal krijgt.

White Star lachende derde
In een uitverkocht en sfeervol Bosuilstadion gingen Antwerp en Eupen gebukt onder de zenuwen. De club uit de Oostkantons en 'The Great Old', dit seizoen het langst aan de leiding in de tweede klasse, slaagden er niet in te scoren.

Vorige dinsdag stelde de Buitengewone Kamer van de Geschillencommissie van de Belgische voetbalbond White Star in het gelijk na een klacht over een niet-speelgerechtigde speler (Jeffrey Rentmeister) bij Seraing United, waardoor WS Brussel nog twee punten bij kan krijgen.

Seraing en Eupen gingen donderdag bij het BAS in beroep tegen die beslissing. Dat beroep wordt op 11 mei behandeld.

WS is er gerust in: 'Wij promoveren naar eerste klasse'

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni