© White star

White Star vergeet beroep aan te tekenen: degradatie is een feit

© Belga
21/04/2017

White Star Brussels zal zijn licentiedossier niet verdedigen voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). De Brusselse amateurclub is er niet in geslaagd de arbitrageprocedure binnen de vooropgelegde termijnen op te starten. Dat heeft Helga Bosmans, administratief directeur van het BAS, bevestigd.

Hoewel White Star vorige week na de licentieweigering had aangekondigd verhaal te halen bij het BAS, heeft het BAS vooralsnog geen aangetekend schrijven ontvangen. De financieel geplaagde club kreeg tot en met dinsdag om beroep in te dienen (artikel 421.12 bondsreglement), maar heeft die deadline dus niet gehaald.

Het is voorlopig niet duidelijk of White Star zich beroept op andere procedures om alsnog de licentie voor de hoogste amateurklasse te verkrijgen. Intussen blijven de problemen zich opstapelen voor de club van John Bico, die in sneltempo op zoek moet naar geldschieters.

White Star is door schulden aan ex-spelers Vanhamel en Fuanda geschorst door de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), met voorlopig al twee opeenvolgende forfaitnederlagen (tegen Heist en Patro Eisden Maasmechelen) tot gevolg. Als die achterstallige lonen ook voor 29 april, de laatste speeldag in de eerste amateurklasse, nog niet betaald zijn, worden alle resultaten van White Star automatisch geschrapt (artikel 1922.52 bondsreglement).

Dat heeft grote gevolgen voor de eindrangschikking van de competitie, aangezien de punten die tegen WS Brussels behaald werden niet worden toegekend. In het klassement staan "Les Étoilés" op een degradatieplaats, al heeft het hoger gerangschikte Coxyde geen licentie aangevraagd.

Ook de jeugdacademie van White Star ligt op apegapen, veel spelers vonden al onderdak bij RWDM.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni