White Star weigert Edmond Machtensstadion te verlaten

© Belga
03/07/2017

White Star Brussel blijft voorlopig het Edmond Machtensstadion delen met de buren van RWDM. Dat maakte de club duidelijk in een gepeperd persbericht. Normaal gezien moest White Star vanaf zaterdag 1 juli op bevel van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek zijn biezen pakken uit het Edmond Machtensstadion, maar de club startte een rechtszaak tegen de beslissing van de gemeente.

De uitspraak van de rechtbank geeft White Star nu gelijk. "De voorzitter van het Hof van Beroep in Brussel heeft de gemeente Molenbeek verplicht de huurovereenkomst van onze club te respecteren op straffe van een boete van 25.000 euro per inbreuk", laat WS Brussel weten op haar website.

De gemeente Sint-Jans-Molenbeek, de eigenaar van het Edmond Machtensstadion, had in mei beslist de huurovereenkomst met WS Brussel stop te zetten. De club kwam haar financiële verplichtingen tegenover de gemeente immers niet na.

WS Brussel laat in haar communiqué weten het standpunt van de gemeente een schande te vinden voor de lokale jeugd. "Wat zijn 500 jongeren in een specifieke sociale context waard, tegenover populisme en kleine afspraakjes?", klinkt het.

De club vindt de uitspraak "een belangrijke overwinning voor onze moraal, onze eer en in het belang van de Brusselse jeugd". De Brusselaars eindigen hun betoog met de Latijnse uitspraak "Nemo me impune lacessit (Niemand tergt ons zonder gevaar)", gevolgd door "Unis nous vaincrons (Samen zullen we zegevieren)".

Volgend seizoen spelen zowel White Star als RWDM in de tweede amateurklasse van het Belgisch voetbal.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni