King of Brussels brengt zaterdag meer dan zeventig amateurvechters en semiprofessionele vechters in de ring. Tijdens dat thaiboksgala wordt ook de beste Brusselaar in de categorie -70kg gekroond.

De NaitoGym en Team Mohamed Boulef bieden met dit thaiboksgala een mooi uithangbord voor de Brusselse vechters. Zowat zeventig procent van de deelnemers komt uit de hoofdstad. Zij verzamelen vanaf 13u in de Heyvaertsporthal (Nijverheidskaai 31 in Molenbeek).

Tot en met 18.30u is de jeugd aan zet, daarna volgen de serieuzere zaken met de elitevechters. Er zal dan onder meer gevochten worden voor de titel van King of Brussels: vier semiprofessionele vechters in de categorie -70kg maken onderling uit wie met de gordel naar huis mag.

“Er zullen zaterdag heel wat hongerige jongeren in de ring staan,” vertelt medeorganisator Mohamed Benyaich. “Van iemand als Ibrahim Talibi verwacht ik bijvoorbeeld heel wat, hij is een opkomend talent.”

Slecht imago Molenbeek tegengaan
“Die jonge gasten zijn niet alleen hongerig om hun kunnen te tonen, maar ook om een ander beeld te geven van hun gemeente. Voor verschillende onder hen is dat Molenbeek. Ze willen het slechte imago van hun gemeente tegengaan."

"Mohamed Boulef is een groot voorbeeld voor hen. Hij heeft verschillende wereldtitels op zijn naam en reist de wereld rond. Hij toont wat mogelijk is. Mohamed organiseert dit evenement trouwens mee.”

De deelnemers krijgen nog een extra stimulans door de aanwezigheid van Karim Ghajji, die de peter is van het evenement. Hij is een grote naam in het vechtsportmilieu en ook hij zal voor heel wat vechters een voorbeeld zijn. In zijn voetsporen treden kan zaterdag beginnen, met een knalprestatie tijdens King of Brussels.

Meer informatie over tickets en dergelijke vind je op de Facebookpagina van het evenement.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni