Winnaar Afrika Cup speelt oefenwedstrijd in Molenbeek

FVDE
© BRUZZ
21/03/2017

In het Edmond Machtensstadion in Sint-Jans-Molenbeek staat volgende week dinsdag een speciale voetbalwedstrijd op het programma: Kameroen, dat in februari nog de Afrika Cup won, speelt tegen Guinee.

Kameroen was de verrassende winnaar van de laatste Afrika Cup. De Belg Hugo Broos (ex-RWDM en -Anderlecht) is er trainer, en er spelen ook enkele hele of halve Brusselaars: middenvelder Arnaud Sutchuin groeide op in Brussel en speelde voor FC Brussels en RSC Anderlecht, en ook Sébastien Siani (nu bij KV Oostende) speelde voor FC Brussels. Ook Collins Fai heeft een Belgische link: hij ligt onder contract bij Standard.

Bij Guinee spelen onder meer Florentin Pogba, broer van Paul Pogba van Manchester United (die voor de Franse nationale ploeg heeft gekozen) en Ibrahima Traoré van Borussia Mönchengladbach.

Het is niet de eerste keer dat het Edmond Machtensstadion een internationaal decor is: twee jaar geleden speelde Kameroen er ook al eens, tegen Nigeria. Zelfs de Rode Duivels speelden één keer in Molenbeek: in 1995 tegen de Verenigde Staten.

Tickets voor de partij kosten 15 euro. De wedstrijd begint om 20 uur. Beide tribunes van het Edmond Machtensstadion worden open gesteld voor de supporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni