Basketbaltornooi Brussel

Winst Basic-Fit Brussels zet volgende ronde Europa Cup op een kier

16/11/2017

Op de vijfde speeldag van de FIBA Europe Cup heeft Brussels overtuigend gewonnen van het Hongaarse Körmend (86-64). Daardoor heeft de club uit de hoofdstad nog een waterkansje om door te gaan naar de volgende ronde.

De Brusselaars namen meteen de bovenhand en stonden aan het einde van het eerste kwart voor met 26-14. Körmend wist de kloof te dichten tot 8 punten aan de rust.

De Hongaren slaagden er echter in de tweede helft niet meer in die achterstand om te buigen en moesten met lede ogen toekijken hoe Brussels de voorsprong uitbouwde tot 22 punten (86-64).

De club van André De Kandelaer kan nog door naar de volgende ronde. Al moeten ze daarvoor wel winnen tegen BC Balkan en hopen dat Körmend verliest van Keravnos.