Youri Tielemans 2 BRUZZ 1524

Youri Tielemans bij 5 toptalenten ter wereld

© BRUZZ
04/01/2017

Een van de meest talentvolle jonge voetballers ter wereld voetbalt in Brussel. Youri Tielemans, het 19-jarige ketje dat zich heer en meester heeft gemaakt van het Anderlechtse middenveld, is door het prestigieuze Football France op plaats vijf gezet in een lijstje van de tien grootste voetbaltalenten die in 2017 20 jaar worden. De Brusselaar wordt geprezen als een “ultramoderne middenvelder”.

Youri Tielemans (1997) maakte op 16-jarige leeftijd als derde jongste speler ooit zijn debuut op het allerhoogste niveau: de Champions League. Sindsdien schaaft hij aan zijn niveau bij RSC Anderlecht, waar hij volgens Football France de competitie domineert in afwachting van een transfer naar een grotere club.

Reden genoeg voor het toonaangevende Football France om de Brusselaar op de vijfde plaats te zetten van de 10 grootste voetbaltalenten die in 2017 20 jaar worden. Die Football France is trouwens niet de eerste de beste. Het magazine organiseert namelijk sinds 1956 de Ballon d’Or, waarbij het de trofee uitreikt voor de beste voetballer ter wereld.

Tielemans verkeert in goed gezelschap in de top vijf. De Franse Ousmane Dembélé (Borussia Dortmund) prijkt op de eerste plaats, de Braziliaan Gabriel Jesus (Manchester City) en de Engelsman Marcus Rashford (Manchester United) vervolledigen de top drie. Net voor zich moet Tielemans nog de Portugees Renato Sanchez (Bayern München) dulden, die afgelopen zomer het EK nog won met het Portugese nationale elftal.

France Football plaatste ook een filmpje van de beste momenten van Youri Tielemans:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni