© EcoTrail

2.000 deelnemers voor Ecotrail langs Brussels groen

© BRUZZ
10/09/2017

Zaterdag namen meer dan 2.000 deelnemers mee aan het Ecotrail, een loop- en fietswedstrijd over vier afstanden (10, 21, 42 of 80 kilometers) die hulde brengt aan wat volgens de initiatiefnemers een van de groenste hoofdsteden van Europa is. De deelnemers liepen onder meer langs grote stukken van de Groene Wandeling rond Brussel.

Het Zoniënwoud, verspreid over de drie gewesten van ons land, werd langs alle kanten doorkruist door wandelaars, lopers en fietsers. Kevin en Jonathan Borlée supporterden aan de finishlijn.

De deelnemers aan de 80 kilometer vertrokken om 10 uur ’s ochtends aan het Atomium en vervoegden daarna alle andere trailers aan de voormalige Hippodroom van Bosvoorde (Drohme), een plek die razendsnel verandert in een ontspanningsgebied aan de rand van het Zoniënwoud.

Winnaars op de 80 kilometer waren Florent Guéret en Iris Vromans, en de ploeg van Quentin Vassaert (Cap bike) op de 80 kilometer RunBikeBike. Stijn Van Lokeren en Juliet Champion zegevierden op de 42 kilometer, Maarten Joye en Lieselotte Beck wonnen de 21 km en Joeri Deleener en Lies Verbesselt de 10km.

Tijdens de laatste kilometer kregen alle deelnemers de gelegenheid om hulde te betuigen aan de slachtoffers van de aanslagen van Brussel, toen ze passeerden aan het Memoriaal dat in het Zoniënwoud voor hen werd opgericht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws, Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni