22.000 bezoekers voor eerste Brussels Drone e-Show

RVE, SVA
© BRUZZ
25/09/2017

De eerste Brussels Drone e-Show lokte afgelopen weekend 22.000 bezoekers naar de Kunstberg. Die maakte deel uit van Brussels Sports Night, een evenement dat bezoekers ook eFifa en Star Wars drones bood.

Teams uit onder andere Korea, Zwitserland en Nederland vochten voor de eer tijdens de Drone Champions League (DCL, aanzien als de F1 van drone racing) op een circuit in “Monaco GP”-stijl. De Belgische kampioen kreeg een wildcard, maar zowel op zaterdag als op zondag won het Engelse Nexxblades Racing team de finales.

“Het was voor DCL een eer en plezier om deel te kunnen uitmaken van de Brussels Drone e-Show. Het was een perfect weekend: de fantastische locatie en uitdagend circuit, het nazomerweer en de samenwerking met Carbon, de organisator van de BDES. Ik kijk alvast uit naar volgend jaar!”, zegt DCL-oprichter en -CEO Herbert Weirathe.

E-sports
De bezoekers konden niet enkel naar het spektakel kijken. Zo maten ruim 400 fans zich tijdens de FIFA18 powered by ING met elkaar op de virtuele voetbalmat. Ze konden ook in levende lijve de grote eFIFA-spelers van Benfica Lissabon, Manchester en Standard Luik ontmoeten.

Meer dan 5000 bezoekers schreven zich in voor een 'drone battle'-initiatie met het laatste gamma van Propel Star Wars drones. Die werden dit weekend voor de eerste keer in België getoond.

Brussels Sports Night
Voor Alain Courtois, schepen van Sport en grote bezieler achter de Brussels Sports Night - waar BDeS ook deel van uitmaakt - staat het vast dat de BDeS ook zijn plaats zal krijgen in de editie van 2018. “Ik was zeer onder de indruk van wat de BDeS te bieden had aan het Brusselse publiek: een super mix van adrenaline, initiatie en fun. De Brusselaars hebben de drone en e-Sports duidelijk omarmd en beseffen dat dit de toekomst is. De BDeS heeft grotendeels bijgedragen tot het succes van deze eerste editie van de Brussels Sports Night en we wensen nu al dat het evenement ook volgend jaar kunnen herhalen."

Ook Stephane Pisane, baas van de firma Carbon, is een tevreden man. “Het was een challenge om alles op tijd klaar te krijgen, maar ik denk dat deze eerste editie mocht gezien worden. Vele mensen wisten niet wat ze zich hierbij moesten voorstellen, maar beseffen nu dankzij bijvoorbeeld nieuwsreportages van RTBF en RTL hoe spectaculair drone racing wel is.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni