© Facebook

30.000 bezoekers in openingsweekend Brussel Bad

LBU
© BRUZZ
10/07/2017

In het openingsweekend zakten naar schatting 30 à 35.000 mensen af naar de Aken- en Becokaai voor Brussel Bad. De Stad is daarom optimistisch over het verdere verloop van het Brusselse strandfestival, dat nog tot 13 augustus duurt.

Brussel Bad opende vorige vrijdag met het bijzondere openingsspektakel Canal Commun, een originele mix van poëzie en performances op het water. Later op de avond was er op het kanaal ook nog plaats voor een performance van bijzondere wezens tegen een achtergrond van water en vuur.

Talrijk waren de mensen die van het spektakel op de openingsavond kwamen genieten, en die drukte bleef het hele weekend duren. Volgens het Brusselse stadsbestuur vonden maar liefst tussen 30 en 35.000 bezoekers hun weg naar Brussel Bad. Het mooie weer van de afgelopen dagen zat daar ongetwijfeld voor iets tussen.

The Bridge
Door de enthousiaste reacties van de bezoekers is de organisatie er bovendien van overtuigd dat ook de komende weken voldoende mensen hun weg naar de Brusselse plage zullen vinden.

Een goed vooruitzicht, want dit jaar ziet Brussel Bad er helemaal anders uit. Voor het eerst vindt immers een deel van de activiteiten ook op de Becokaai plaats, in en rond de pas geopende club Quay 01. Beide kaaien worden bovendien verbonden door een tijdelijke voetgangersburg, toepasselijk The Bridge genaamd en gemaakt van twee kranen die elkaar boven het kanaal ontmoeten.

Brussel Bad loopt nog tot en met 13 augustus.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Cultuurnieuws

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni