R1521 mima

De Brusselse regering heeft donderdag 40.000 euro subsidie toegekend aan het Molenbeekse Millennium Iconoclast Museum of Art (MIMA). Het museum gaat het geld gebruiken voor de organisatie van twee expo’s, tot groot plezier van Brussels minister-president Vervoort: “Het MIMA is één van de levende krachten van de nieuwe culturele ambitie in het Brussels Gewest. We steunen het maar al te graag.”

Het MIMA opende in april vorig jaar zijn deuren aan de Molenbeekse Henegouwkaai in de gebouwen van de voormalige brouwerij Belle-Vue. Het neemt zich voor de cultuur 2.0 te representeren met kunst en zo een spiegel te vormen van onze tijd. De bezoekersaantallen overstegen al snel de verwachtingen met meer dan 1.000 bezoekers per week, waarvan 40 procent scholieren. In februari dit jaar brak werd na tien maanden de kaap van 40.000 bezoekers gebroken.

“Het MIMA is één van de levende krachten van de nieuwe culturele ambitie in het Brussels Gewest,” aldus Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS). “Opvoeding door cultuur is essentieel voor het ongedaan maken van sociaal isolement en het herstellen van het samenlevingsweefsel. Daarom vindt mijn Regering het van fundamenteel belang om initiatieven te steunen die werken aan de sociale mix.”

En die steun komt er in de vorm van 40.000 euro subsidie. Die zal het museum investeren in de organisatie van de huidige expo rond graffitikunstenaar Boris Tellegen a.k.a. Delta. De rest is voor de volgende tentoonstelling, Art is Comic. Die opent op 23 juni en zet de stripkunst in de schijnwerpers met werk van onder andere popkunstenaar Brecht Vandenbroucke.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni