belvue BLV 012 museum BRUZZ 1533

50.000 bezoekers in eerste jaar vernieuwd Belvue-museum

LBU
© BRUZZ
20/07/2017

Het vernieuwde Belvue-museum ontving in zijn eerste jaar 50.000 bezoekers, van wie een derde jonger was dan 25 jaar. Om dit te vieren biedt het alle bezoekers dit weekend een drankje aan.

Op 21 juli is het precies een jaar geleden dat het Belvue-museum zijn nieuwe permanente tentoonstelling over de vaderlandse geschiedenis aan het publiek voorstelde. Daarin wordt België opgebouwd aan de hand van zeven maatschappelijke thema’s (zoals democratie, pluralisme en migratie) en een galerij met meer dan 200 voorwerpen die het materiële geheugen van België vormen.

Vertrekken doet de permanente expo daarbij steevast bij getuigenissen van de Belgen van nu, om zodoende de geschiedenis van België in te duiken. Geen chronologische opbouw dus, wel een interactieve opstelling in een sterk grafische vormgeving. Een die zich bovendien vooral richt op jongeren.

Deze aanpak lijkt zijn vruchten af te werpen, want in het openingsjaar mocht het nieuwe Belvue-museum 50.000 bezoekers ontvangen. Van hen was een derde jonger dan 25 jaar. Hiermee behaalde het museum zijn doelstelling, aldus de Koning Boudewijnstichting, die het museum beheert.

Al wie het museum nog wil gaan ontdekken, is dit weekend een goed moment. Om de eerste verjaardag te vieren, biedt Belvue iedereen een glas aan op 22 en 23 juli.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni