Drones, boksers en lopers op eerste Brussels Sports Night

24/09/2017

Meer dan 20 sportclubs en vijf sportcentra hebben zaterdagavond hun deuren open gehouden voor de eerste Brussels Sports Night. In het stadscentrum namen drones, boksers en lopers de openbare ruimte in voor de drie hoofdevenementen van de avond.

De Kunstberg werd omgetoverd tot een raceparcours waar zowel zaterdag en zondag races van de Drones Champions League gehouden worden. Met een snelheid tot 140 km/u vliegen de drones door hoepels en tussen bomenrijen. De bezoekers konden er ook terecht voor e-Sports zoals het voetbalgame FIFA of een F1-racesimulator.

De voetgangerszone werd een arena waar er initiaties judo plaatsvonden en voor de trappen van de Beurs een officiële boksring werd opgetrokken. De Brusselse Sanae Jah vocht er voor de wereldtitel in de categorie vlieggewicht van de World Boxing Association en won de titel voor haar thuispubliek.

Ondertussen liep het Paleizenplein vol met meer dan 6.000 lopers die begonnen aan een nachtelijke en feeërieke Brussels Night Run, een looptocht van 8 kilometer door het hart van de hoofdstad. "De Night Run was magnifiek met al de lopers die een lampje op het hoofd droegen en zo de stad deden oplichten", vertelt Brussels schepen van Sport Alain Courtois (MR). "Ik heb al aan het college gezegd dat we volgend jaar een tweede editie houden."