Anneessens wint Beker van België zaalvoetbal

05/06/2016
Ook in:
nl fr

Zaalvoetbalclub Anneessens 25 is Belgisch kampioen geworden na een spannende finale tegen GS Beobank Hoboken. De Brusselaars mochten de beker in ontvangst nemen na een 3-2 eindstand.

Zaterdagavond ging om 21 uur de finale van start van de Beker van België voor zaalvoetbal in het Eurovolleycenter in Vilvoorde. Anneessens 25 kon alvast terugblikken op een mooi eerste seizoen in de hoogste nationale afdeling. De winst in het kampioenschap werd de kers op de taart.

Het begin van de match was nog wat zoeken voor de Brusselaars. De trage eerste helft eindigde met een 1-0 voorsprong op Hoboken.

“Het was een moeilijke wedstrijd, zeker in het begin,” zegt Ali El Makhouki, aanvaller bij Anneessens 25. “Maar in de tweede helft zijn we meer druk beginnen zetten.”

En dat was nodig, want ook Hoboken schakelde in de tweede helft een versnelling hoger. GS Beobank maakte ieder punt voorsprong van de Brusselaars weer gelijk. De match leek te gaan eindigen op 2-2.

Maar in de laatste vijf minuten trapte spits Yassine El Barjraji nog een mooie voorzet binnen: 3-2. “Dit is een overwinning voor de hele ploeg én de supporters,” vertelt een uitgelaten El Makhouki. “Hier hebben we het hele jaar naartoe gewerkt. We zijn euforisch!”