Beker van België: jeugdig White Star via penalty's voorbij La Roche

06/08/2017

White Star Bruxelles stoot door naar de derde ronde van de Croky Cup. Eersteprovincialer ROC Rochois uit La Roche-En-Ardenne maakte het de Brusselaars moeilijk. Na negentig minuten stond het 1-1. In de penaltyreeks (7-6) trok White Star aan het langste eind.

De gemiddelde leeftijd bij de White Star-spelers bedroeg 19 jaar, maar van jeugdig enthousiasme was er geen sprake. Zo'n 40 betalende toeschouwers kregen amper iets te zien. De thuisploeg kwam wel op voorsprong via aanvaller Kitoko. Het was ook de enige mogelijkheid na één helft voetballen.

Geen beterschap in de tweede periode. Een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers langszij. De inzet van Abada dwarrelde in doel. White Star schoot wakker. Eerst in negatieve zin, want Ben Sliman pakte een tweede gele kaart. Nadien spatte een knal van thuisspeler Maatoug uiteen tegen de lat.

Geen winnaar na negentig minuten, dus werden er meteen strafschoppen genomen. White Star bleek daarin net iets beter dan de ploeg uit Luxemburg. In de volgende ronde wacht de derby tegen Sporting Bruxelles.

Ook RWDM won zijn bekermatch. De Molenbeekse ploeg zette KESK Leopoldsburg opzij met 3-1. Union Sint-Gillis moest in zijn eerste match in de klasse 1B het onderspit delven in zijn match tegen Beerschot-Wilrijk.