Na de ontnuchterende nederlaag van vorige zaterdag tegen Olympic Charleroi heeft RWDM weer gewonnen. Molenbeek toonde zich heer en meester in het verre Durbuy, het werd 0-3. De score had nog hoger kunnen oplopen, maar de thuisploeg kon rekenen op een sterke doelman Genchi.

Na vijf minuten spelen kreeg RWDM al een vrijschop op de rand van de zestien meter. Bova verraste door de bal hard en naast de muur in de hoek van de doelman te trappen. Een betere start konden de bezoekers niet wensen.

De 0-1 bleef nog een half uur op het bord staan ondanks twee doelrijpe kansen voor weer Bova, Cissé en Mbuba. Een voorzet van Brouckaert streelde de lat en twee minuten later maakte Mbuba er dan toch 0-2 van. Een knappe aanval begon bij Timmermans, Cissé kreeg ruimte en vond Bova, Mbuba moest de bal enkel binnen tikken.

Blessure bij scheidsrechter

Hoe amusant de eerste helft was, zo saai was de tweede. Scheidsrechter Dams moest geblesseerd naar de kant, hij werd vervangen door één van de lijnrechters die op zijn beurt vervangen werd door een vrijwilliger in het publiek.

Liard haalde uit van net buiten het strafschopgebied, maar Genchi pakte goed. Mbuba was nadien te nonchalant in een één op één met de doelman en ook Ba liet een mogelijkheid onbenut.

Damblon klaart de klus helemaal

De ingevallen Damblon kon twee keer alleen op Genchi af, eerst miste hij, maar enkele minuten later knalde de spits knap de derde Molenbeekse treffer in doel.

RWDM blijft leider in zijn tweede amateurklasse. La Louvière is tweede op drie punten, Luik kan morgen nog naderen tot op twee punten.