Eenvoudige zege voor RWDM: 'Geloof in de titel is er nog'

FVDE
27/03/2017
Ook in:
nl fr

Na een pijnlijke 0 op 6 kon RWDM zondag opnieuw aanknopen met de overwinning: Manage bleek geen partij voor de Molenbekenaren en incasseerde twee doelpunten in elke helft. RWDM blijft tweede in de stand.

RWDM had iets goed te maken na twee nederlagen op rij, en trainer Drazen Brncic bracht verschillende wijzigingen aan in de basiself: Nicolas Maeyens mocht voor het eerst sinds Brncic trainer is nog eens in de basis starten, en topschutter Dyron Daal bleef verrassend op de bank ten voordele van Andre Ngangue.

RWDM was van bij het begin baas, maar had moeite met de afwerking. Onder meer Brouckaert en Ngangue misten opgelegde kansen. Manage stelde daar weinig tegenover, maar RWDM kwam toch één keer heel goed weg toen een fantastische omhaal van een bezoeker uiteenspatte op de lat. Uiteindelijk brak Sheriff Haidara de ban voor RWDM, toen hij na een hoekschop het openingsdoelpunt kon binnenkoppen. Kort daarop verdubbelde de nieuwe Roemeense spits Romeo Surdu de score na een knappe individuele actie.

Na de rust zakte het tempo zienderogen, en liet RWDM de bezoekers beter in de wedstrijd komen. Manage kwam enkele keren dicht bij de aansluitingstreffer, maar het doelpunt viel niet. In de slotfase zorgde de ingevallen Daal voor de beslissing: eerst maakte hij zelf de 3-0, twee minuten later was hij niet egoïstisch en bood hij de 4-0 op een presenteerblaadje aan Ngangue aan.

De concurrenten Rebecq en Francs Borains wonnen ook, en zo blijft het razend spannend in de stand. RWDM staat twee punten achter Rebecq en telt zelf drie punten meer dan Francs Borains. De volgende speeldag is cruciaal, want dan spelen Francs Borains en Rebecq tegen elkaar. RWDM heeft ook een lastige wedstrijd voor de boeg: de derby in en tegen Léopold.

Het seizoen van RWDM

Op de laatste speeldag in derde amateurklasse speelt RWDM zondag in het Edmond Machtensstadion tegen Doornik. Het seizoen van de gedoodverfde Brusselse titelfavoriet liep niet altijd zoals gewenst. Met onder meer een trainersontslag. Maar uiteindelijk staat RWDM nu op één overwinning van de titel. Herbeleef het seizoen met artikels en video's van BRUZZ.