RWDM stoot door in de beker van België: de Brusselaars haalden het van Londerzeel met 1-0. Yohan Brouckaert scoorde vlak voor de rust vanop de stip het enige doelpunt van de wedstrijd.

De bekerwedstrijd tegen Londerzeel zou een goede test zijn voor RWDM: de Vlaams-Brabanders komen immers, net als RWDM, uit in de tweede amateurklasse, maar dan aan Vlaamse kant (RWDM speelt in de Franstalige reeksen). Voor de aftrap namen de RWDM-fans afscheid van Nicolas Vanderhaegen: de sympathieke verdediger kan het leven bij RWDM niet meer combineren met zijn job bij Net Brussel en gaat op een lager niveau voetballen.

Zo'n 1.500 toeschouwers zagen een gesloten partij: de bezoekers dachten vooral aan verdedigen en lieten maar weinig ruimte voor de Molenbeekse aanvalslinie. Vandiepenbeeck kon wel een vrije trap binnenkoppen, maar hij stond (randje?) buitenspel. Kort voor rust kreeg RWDM een lichte strafschop na een fout op de dribbelende Cissé, en Brouckaert liet die kans niet liggen. Tussendoor had RWDM-doelman Sadin zich al moeten bewijzen met enkele puike reddingen.

Na de rust viel er nauwelijks doelgevaar te noteren. De bezoekers toonden nog steeds weinig aanvalslust, en RWDM voetbalde te slordig om de Londerzeelse defensie te kunnen ontregelen. Eén keer was RWDM toch gevaarlijk, toen Liard met een prachtige pass Mbuba diepstuurde, maar hij mikte de uitstekende kans op doelman Sulmon. Londerzeel probeerde nog een slotoffensief te lanceren, maar verder dan enkele vrije trappen en overwaaiende voorzetten kwamen ze niet.

In de volgende ronde neemt RWDM het op tegen de winnaar van het duel tussen Hamme (eerste amateurklasse) en Zwevezele (eerste provinciale).