Ook Antwerp wint niet van Union

Jeroen Roppe
© BRUZZ
04/02/2017

Union Saint-Gilloise blijft ongeslagen in 2017. Zaterdagavond speelde het 1-1 gelijk tegen Antwerp.

Zo'n 4500 toeschouwers kwamen naar het Koning Boudewijnstadion voor een wedstrijd tussen twee ploegen in vorm. Antwerp, leider in de tweede periode, won zijn jongste vijf wedstrijden. Union slikte dit kalenderjaar nog geen enkele goal.

The Great Old domineerde de eerste helft. Zo'n sterke tegenstander kregen de Unionisten nog niet over de vloer: veel beweging, snelheid en een resem kansen voor Dierickx en Lallemand. In de zestiende minuut moest Adrien Saussez zich voor het eerst in vijf wedstrijden omdraaien. Owusu scoorde op aangeven van Lallemand. Gelukkig voor USG bleef het 0-1 bij de rust.

Union kwam gretig uit de kleedkamer. Er zat plots veel meer dynamiek in het spel van de thuisploeg. Het balbezit steeg net als het vertrouwen. Uiteindelijk was een snelle counter van Aoulad nodig om gelijk te stellen. De Brusselaar bood Rajsel zijn tiende van het seizoen aan: 1-1. In het slot van de wedstrijd maakte Da Silva ei zo na de winning goal. Maar hij besloot, alleen voor doel, op Debaty. De Antwerpdoelman kreeg nog onbegrijpelijk rood in een tumultueus wedstrijdslot.

Dankzij het punt mag Union blijven hopen op de vierde plaats en deelname aan playoff 2.