© BRUZZ
22/10/2017
Ook in:
en nl

RWDM heeft zondagmiddag haar leidersplaats versterkt op het veld van Rebecquoise. De club uit Molenbeek won overtuigend met 0-3. Bij RWDM stonden Brouckaert, Cissé en Timmermans aan het kanon. De Molenbekenaren staan met 25 punten uit 9 wedstrijden alleen aan de leiding van de tweede amateurliga.

In het eerste kwartier van de wedstrijd werd er goed heen en weer gevoetbald. Rebecq speelde hoog en kon enkele kansen bij elkaar voetballen. De club stuitte echter telkens op een goed georganiseerde Molenbeekse defensie. Franck Koré probeerde de thuisploeg op voorsprong te brengen met enkele schoten op doel, maar raakte niet voorbij een sterke Anthony Sadin.

Mooi combinatievoetbal

RWDM loerde voornamelijk op de counter en trakteerde de vele meegereisde supporters op mooi combinatievoetbal. Na bijna een halfuur spelen opende Brouckaert de score op aanvoeren van Anthony Bova. Nog geen tien minuten later zette Cissé na alweer een prachtige combinatie de 0-2 op het scorebord.

Sadin bij de les

Na de rust kwam RWDM helemaal in de wedstrijd. Rebecq gaf zich echter nog niet zomaar gewonnen, en bleef onder impulsen van Koré en Hospied aanvallen. Even ontstond er wat gerommel in de Molenbeekse verdediging, waardoor Attye kon uithalen. Sadin was echter bij de les en wist nog maar eens het hachje van RWDM te redden. Even later kon doelman Faidherbe van Rebecq een schot van Brouckaert uit doel houden. Bova hoefde enkel maar binnen te tikken op de rebound, maar miste onbegrijpelijk.

Timmermans met de 0-3

Terwijl ze bij RWDM steeds meer op dreef kwamen, raakten de spelers van Rebecq stilaan vermoeid. Lutele kon bijna de 0-3 op zijn naam schrijven, maar lobde de bal net niet hoog genoeg. Aan de overkant stootte Koré nog maar eens op de muur die Anthony Sadin heet. RWDM liet de doelpaal van de tegenstander nog tot twee maal toe trillen. Uiteindelijk zette Timmermans in de 92e minuut de eindscore op het bord.