RWDM vergroot kloof met achtervolgers in ranking

Felix Goffin
05/11/2017

RWDM heeft zonder veel moeilijkheden zijn tiende wedstrijd van het seizoen gewonnen. Op het kunstgrasveld van middenmoter Waremme bedankten Damblon en Ba trainer Dražen Brnčić voor hun basisplaats met elk twee goals. De competitieleider vergroot door de zege de kloof met dichtste achtervolger FC Luik tot vijf punten.

Uit de eerste echte kans van de wedstrijd volgde ook meteen een doelpunt. Damblon, die van Brnčić zijn tweede basisstek van het seizoen kreeg, poeierde op doelman Musick. De afvallende bal kwam uiteindelijk bij Brouckaert die het hoofd van Ba vond. 0-1.

Ook bij de 0-2 zijn Damblon en Ba de sleutelfiguren. Ba was er als de kippen bij om de rebound van een schot van Damblon binnen te prikken. 0-2 bij de rust.

Penalty voor Waremme
Na de pauze kreeg Waremme al snel een penalty na handsspel van Petitpretz. Waremme kreeg zo zijn eerste kans op een presenteerblaadje, Ribeaucourt nam het cadeautje in dank aan.

Maar na een halfuur spelen in de tweede helft had Damblon nog iets in petto. Na een goede dribbel in de zestien, verschalkte hij Musick in de linkerbenedenhoek. En nog was de grote Damblonshow niet gedaan. Nog geen vijf minuten later scoorde de jonge spits een tweede keer. Nu met wat geluk: zijn voorzet week af en ging rechtstreeks het doel in. 1-4 en Molenbeek helemaal zeker van winst.

28 op 30
RWDM won negen van z'n tien eerste wedstrijden en speelde maar één keer gelijk. Met 28 op 30 legt het de druk nu al bij de concurrenten. Want door de overwinning van zaterdagavond loopt RWDM twee punten extra uit op FC Luik, dat op Olympic Charleroi tevreden moest zijn met een 2-2-gelijkspel. De kloof tussen de leider en de eerste achtervolger bedraagt nu vijf punten. Derde La Louvière kan wel nog naderen tot op vier punten als het zondagnamiddag zijn wedstrijd wint.