In een goedgevuld Edmond Machtensstadion heeft RWDM nog maar eens gezegevierd. Het nummer zes Walhain onderging de wet van de sterkste en kreeg maar liefst zeven goals om de oren. Molenbeek was in de galawedstrijd waarin de nieuwe loges werden geopend oppermachtig en bevestigt zijn rol als titelfavoriet.

1-0 via Mbuba

RWDM-trainer Dražen Brnčić stuurde dezelfde elf als vorig weekend het veld op, met Anthony Bova en Jean-François Mbuba als Molenbeekse troeven. Die laatste wilde niet te lang wachten om zijn zevende van het seizoen binnen te prikken. Na een minuut of acht was het al zover. Cissé legde de bal goed achteruit, Brouckaert vond Walhain-doelman Belin op zijn weg maar Mbuba kon makkelijk de rebound binnenduwen. RWDM bleef ook na de 1-0 heersen, maar aanvankelijk zonder resultaat. Cissé kon op het halfuur een misverstand tussen Belin en Walhain-verdediger Rosy net niet afstraffen.

Mbuba voor zijn tweede

De bezoekers bleven onmachtig en voetbalde amper kansen bij elkaar. Maar de gelijkmaker kwam er toch. Na twijfelachtig verdedigen tikte kapitein Guilmot van dichtbij de 1-1 binnen. Maar Walhain was een vogel voor de kat want nog geen vijf minuten later stond Mbuba nog maar eens op de juiste plaats. Na een verre hoekschop kopte Rivituso de bal terug en vond Mbuba die makkelijk kon binnenkoppen. 2-1, een terechte voorsprong voor de thuisploeg.

Assist Bova

Net voor de rust was het nog eens raak voor RWDM. Bova zette perfect voor op Brouckaert die Belin fusilleerde. 3-1. Bova kreeg een minuutje later nog een grote kans met het hoofd, maar de Fransman besloot recht in de arme van Belin.

Zelfde spelbeeld na de rust

Na de pauze hetzelfde spelbeeld. De Molenbeek bleef veruit de betere ploeg maar bracht Walhain wel terug in de wedstrijd door een penalty te veroorzaken. Guilmot versloeg in twee keer Sadin. Maar niet veel later stelde Liard de Molenbeekse supporters gerust. Hij trapte van buiten de zestien fraai de 4-2 tegen de netten.

Rood voor Walhain

Het bleef Molenbeekse kansen regenen. Bova trof de paal en Brouckaert scoorde een onterecht afgekeurde goal. Maar wanneer Walhain rood kreeg na een kwartier in de tweede helft, was de wedstrijd definitief gespeeld. RWDM profiteerde optimaal van het numerieke overtal. Anthony Cabeke, Ba en Brouckaert waren elk nog goed voor een doelpunt, wat een gekke 7-2-einduitslag opleverde. De spelers, Brnčić en manager Thierry Dailly konden samen met heel wat jeugdspelers en de supporters aan het feest.

RWDM verloor nog niet dit seizoen en manifesteert zich met 21 op 24 steeds duidelijker als titelfavoriet in de tweede amateurklasse.