Competitieleider RWDM heeft zijn derde opeenvolgende overwinning te pakken. In Hoei, op het veld van het nummer vijf Solières, wonnen de mannen van Dražen Brnčić​ verdiend met 0-2. In een fysiek zware partij stonden Anthony Bova en Jean-François Mbuba opnieuw aan het kanon. RWDM blijft zo fier op kop staan in de tweede amateurklasse.

Scherpe counters
Het was moeilijk voetballen op het hobbelige veld van Solières. Veel duels en middenveldvoetbal werden afgewisseld met enkele scherpe counters. En die counters kwamen zo goed als allemaal van RWDM. De grootste kans kreeg Mabika, die een goede voorzet van Cabeke pal op doelman Pire knalde. Na geharrewar in de kleine rechthoek vond ook Mbuba Pire op zijn weg. Vijf minuten later zag Brouckaert aan de tweede paal Mbuba lopen. De voorzet was perfect, de kopbal minder.

0-0 bij de rust
Aan het einde van de tweede helft bleven de Brusselaars aandringen en zette een tot dan toe onzichtbare Bova een snedige actie op. De winger wurmde zich knap voorbij zijn tegenstander en zette al even knap voor. Mbuba kon zijn zesde van het seizoen binnenschuiven maar besloot naast. 0-0 na een eerste helft met zo goed als alleen Molenbeekse kansen.

RWDM bevrijd
In de tweede helft kreeg RWDM eindelijk wat het verdiende. Keeper Sadin trapte heel ver, Mbuba knikte goed door en daar was Anthony Bova voor zijn zesde van het seizoen. RWDM eindelijk bevrijd. De meegereisde Molenbeekse supporters begonnen prompt 'Viva Bova, patatten met saucissen' te zingen. De Fransman bedankte met een knuffel.

Geklungel bij Solières
Solières bleef ook na de 0-1 weinig in de pap te brokken. Na twintig minuten konden ze één keer dreigen, maar een goed gevolgde Timmermans redde een schot van Macalli van de lijn. Het was de eerste en meteen ook de laatste kans voor de Luikenaren. Wanneer verdediger Thiaw halfweg de tweede helft begon te klungelen in zijn eigen zestienmeter, was het helemaal afgelopen voor Solières. Mbuba bedankte vriendelijk en zette de 0-2 eindstand op het bord.

RWDM loopt met de verdiende zege twee punten uit op dichtste achtervolger FC Luik, dat niet verder kwam dan een 0-0-gelijkspel op het veld van Walhain.