Spektakel in Brugge zaterdagavond. Union Saint-Gilloise speelde er 2-2 gelijk tegen promotiekandidaat Cercle.

De wedstrijd begon evenwichtig. De bevriende supporterclans zorgden voor een speciale sfeer. In minuut tien (het stamnummer van Union) en minuut twaalf (het stamnummer van Cercle) moedigden ze de tegenstanders aan. Op het kwartier buffelde Peyre een vrije trap van Kis binnen: 0-1. Gaandeweg kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Lambot kopte een inworp van Delacourt door, Rodas tikte binnen: 1-1.

In de tweede helft regende het kansen. Vercauteren rondde een counter van de Brusselaars prima af, zijn zevende goal van het seizoen. Voor de tweede keer kwam Union op voorsprong. Cercle vocht opnieuw terug . Paal, lat en Kudimbana stonden de gelijkmaker in de weg. Aan de andere kant raakte een bal van Vercauteren ook de paal en kon Fixelles, alleen voor de doelman, de wedstrijd niet doodmaken. Uiteindelijk viel de gelijkmaker dan toch via Delacourt in de 84ste minuut. In de slotfase slikte een moedig maar gefrustreerd Union nog zijn eerste twee rode kaarten van het seizoen. Perdichizzi en de sterk ingevallen El Banhoui (zijn eerste aantreden voor USG) pakten elk twee keer geel.

Zo blijven de Unionisten ongeslagen in de tweede periode. Volgende week ontvangt Union de leider in de tweede periode, Lierse.