Union bekert verder na zege tegen FC Tilleur

Felix Goffin
26/08/2017

In de vijfde ronde van de Beker van België kon Union makkelijk winnen tegen FC Tilleur uit de derde amateursklasse. In het mooie Stade de Buraufosse van Tilleur wervelden de mannen van Marc Grosjean naar een verdiende 1-4-overwinning. In de volgende ronde wacht nu een eersteklasser.

De eerste kans viel nochtans voor de thuisploeg. De debuterende Union-doelman Kudimbana voorkwam met een puike redding een vroege achterstand. Niet veel later nam Union het roer over. Vercauteren miste eerst nog een grote kans, maar vijf minuten later opende Luvumbu wel de score.

Union bleef ook na de 1-0 de betere ploeg. Op het halfuur trapte een sterk spelende Tabekou een afvallende bal mooi in één tijd tegen de netten. 2-0, het niveauverschil werd steeds duidelijker. Voor rust zette Vercauteren zelfs de 3-0 nog op het bord, op assist van Ferber.

De tweede helft begon slecht voor Union. Martens raakte een voorzet van Tilleur met de hand in het strafschopgebied. De penalty die daarop volgde werd feilloos omgezet, 1-3. Tien minuten later kreeg ook Union een strafschop toen Fixelles foutief werd neergehaald in de zestienmeter. Kis miste niet en zette de 1-4-eindstand vast.

Union was enkele klassen te sterk voor het Luikse FC Tilleur. Het kan zich vol vertrouwen voorbereiden op de competitiewedstrijd tegen Tubize op zondag 3 september.