Union blijft het goed doen in 2017. Zondagavond pakte het een punt tegen titelfavoriet Lierse. Het bleef 0-0.

De Stad Brussel was er niet in geslaagd het veld in het Koning Boudewijnstadion helemaal sneeuwvrij te maken. Daardoor was het lastig voetballen op een kwart van het terrein. De verdedigers waren baas in de match. Zowel bij de thuisploeg als bij de bezoekers lag de klemtoon op de organisatie.

Union deed het vooral in de eerste helft erg goed. Met veel inzet en duelkracht was het de betere ploeg. Na de rust waren de betere van de schaarse kansen voor Lierse. Aan Unionkant was Rajsel nog het dichtst bij een goal. Maar uiteindelijk was iedereen tevreden met de puntendeling.

Union-kapitein Morren droeg het punt op aan ploegmaat Freddy Mombongo die deze week zijn zoon verloor. Het hele elftal speelde met een rouwband.

In het klassement van 1B komen de Unionisten nu naast Leuven op de vijfde plaats.