Union ontving maandagavond Roeselare voor de slotwedstrijd van de twaalfde speeldag in 1B. Het verloor in het Koning Boudewijnstadion met 1-2.

Zonder de geblesseerde Rajsel, Cabeke, Wallaert en Mombongo beloofde het een moeilijke maandagavond te worden tegen seizoensrevelatie Roeselare. Coach Grosjean koos opnieuw voor Saussez in doel en dropte Fixelles voor het eerst in de basis.

Die bedankte al vroeg in de wedstrijd door een prachtige pass van Morren uitstekend in doel te verlengen. Halfweg de eerste helft stond het al gelijk. Kaminiaris liet zich aftroeven door Brouwers die een knappe actie afrondde met de gelijkmaker. Nog voor de rust stond het zelfs 1-2: Neels bood de winning goal in geschenkverpakking aan Cornet aan. In de tweede helft pakte kapitein Van Diepenbeeck zijn tweede gele kaart. Met een man minder was het mission impossible voor de elfvoudige landskampioen. Ook de debuterende Mohammed Aoulad kon daar niks aan veranderen.

De Unionisten verloren zes van hun jongste zeven wedstrijden en staan zesde in de Proximus League. Roeselare blijft runner up met een punt minder dan leider Lierse. Union kan zich zaterdag herpakken op de Heizel. Want dan speelt het opnieuw thuis. Tegenstander zaterdagavond is OH Leuven.