RWDM heeft een gouden zaak gedaan in de titelstrijd in de derde amateurklasse, na een zege tegen Tamines en een nederlaag van eerste achtervolger Rebecq. De driepunter tegen staartploeg Tamines was ruimschoots verdiend, maar de Molenbekenaren hebben wel hard moeten knokken voor de overwinning. 1-0 was de score.

De eerste helft had weinig om het lijf: Tamines kwam er zelden uit en focuste zich op het verdedigende werk, terwijl de Molenbeekse aanval geen gaatje vond. Het ontbreken van sterkhouders Liard (geschorst) en Brouckaert (licht geblesseerd, al goed voor negen doelpunten dit seizoen) speelde ongetwijfeld ook een rol.

Halverwege de eerste helft vielen er dan toch twee kansen uit de lucht: eerst schoot Vanderhaegen een uitstekende mogelijkheid onbegrijpelijk in het zijnet, meteen erna kopte Daal naast.

RWDM kwam veel scherper uit de kleedkamer en versierde meteen een karrenvracht aan kansen: op minder dan tien minuten raakte Bruylandts de paal, kopte Haidara van dichtbij over, en misten ook Cabeke, Lutula en nog eens Cabeke opgelegde kansen. Tamines kon het verschroeiende tempo niet volgen, en een sterke Bruylandts brak op het uur dan toch de ban.

Nadien lieten Daal en Moding wenkende kansen op 2-0 liggen, en dat brak RWDM nog bijna zuur op, want in de blessuretijd kregen de bezoekers hun enige kans van de wedstrijd, maar het vluchtschot suisde hoog over doel.

RWDM had na affluiten nog een extra reden tot feesten, want eerste achtervolger Rebecq verloor thuis van Quévy-Mons met 0-1. Daardoor verstevigt RWDM zijn leidersplaats: het telt nu vier punten meer dan Rebecq.

Het seizoen van RWDM

Op de laatste speeldag in derde amateurklasse speelt RWDM zondag in het Edmond Machtensstadion tegen Doornik. Het seizoen van de gedoodverfde Brusselse titelfavoriet liep niet altijd zoals gewenst. Met onder meer een trainersontslag. Maar uiteindelijk staat RWDM nu op één overwinning van de titel. Herbeleef het seizoen met artikels en video's van BRUZZ.