1512 FLASH museum-night-fever-16

16.000 bezoekers voor Museum Night Fever

© brusselnieuws.be
06/03/2016

De negende editie van Museum Night Fever heeft 16.000 mensen naar een museum gelokt zaterdagnacht. In totaal waren er 45.000 bezoeken aan de 24 deelnemende musea. Dat ligt iets lager dan bij de editie van vorig jaar.

Museum Night Fever blijft duidelijk populair, en slaagt er ook in om jongeren naar musea te lokken. 75 procent van de 16.000 deelnemers was jonger dan 35 jaar, laat de organisatie weten in een persbericht. Dat aantal lag iets lager dan bij de editie van 2015, toen er nog 17.000 bezoekers waren.

Tijdens MNF blijven musea open tot 1 uur 's nachts, en zijn er ook verschillende performances te zien.

Zo was er een 'War Party' in het Legermuseum, waarbij meer dan 30 artiesten hun visie op geweld toonden via video, installaties, geluid,... In CINEMATEK waren er dan weer bewegingsperformances te zien, gebaseerd op de stomme films uit de vroege twintigste eeuw. En ook op de pendelbussen waren er opmerkelijke optredens te zien.

Wie er na het museumbezoek en de afterparty nog geen genoeg van heeft kan zijn MNF-pas nog tot eind maart omruilen voor een gratis bezoek aan een van de deelnemende musea.

Kijk ook naar de tv-reportage die we eerder maakten over Museum Night Fever in het Legermuseum.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni