Komende zaterdag steken Brusselse chefs Carlo De Pascale en Albert Verdeyen de handen uit de mouwen voor de slachtoffers van de aardbeving in Italië van 24 september. Ze koken de beroemde ‘pasta all’amatriciana’, genoemd naar het zwaar getroffen stadje Amatrice.
Brusselse chefs koken zaterdag voor Amatrice
Sinds het drama – waarbij bijna 300 dodelijke slachtoffers vielen – zijn heel wat chefs in Italië en elders in actie geschoten. Zij storten per verkochte pasta all’amatriciana 2€ door ten voordele van Amatrice en zijn omgeving.
Ook visit.brussels, RTBF-televisiekok Carlo De Pascale en chef Albert Verdeyen doen mee met een liefdadigheidsevenement dat kadert binnen het eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX-festival. De twee chefs wijden hun hele zaterdagavond op het festival aan het klaarmaken van pasta all’amatriciana.
Het gerecht wordt aangeboden aan 9 euro, te betalen met een jeton die ter plekke kan worden aangekocht. Een ticket voor het festival is niet nodig. De chefs beginnen met serveren om 12 uur ’s middags in het Warandepark. De volledige opbrengst van de actie zal doorgestort worden aan Amatrice en de getroffen regio.
Lees meer over: Samenleving
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.