De federale regering heeft samen met het Brussels Gewest en Vlaanderen dan toch een kwart van de aandelen van het Flageygebouw weten verwerven. Daarmee komen de overheden samen aan de belangrijke blokkeringsminderheid en krijgen ze inspraak in de plannen voor het gebouw van de nieuwe hoofdaandeelhouder Moortgat.

Dat schrijft De Tijd.

Eerder bleek al dat een grote groep aandeelhouders van het Flageygebouw, het opmerkelijk staaltje architectuur op het Flageyplein in Elsene, haar aandelen van de hand deed. Michel Moortgat, van de gelijknamige brouwerij, won samen met de staalindustrieel Hubert Bonnet het pleit en krijgt zo ruim 70 procent van de aandelen van het Flageygebouw in handen kreeg.

De vzw Flagey, die de culturele uitbating van het gebouw voor zijn rekening neemt, vroeg meteen garanties van de nieuwe eigenaar inzake de toekomst van de culturele poot van het Flageygebouw en kreeg die ook.

Maar toch hebben de drie overheden, die voordien ook al aandelen hadden in het gebouw, beslist om een blokkeringsminderheid van 25 procent te verwerven. Dat is mogelijk doordat ING België zijn 2.000 aandelen in de nv Flagey verkoopt aan de FPIM, de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij.

Samen met de GIMB (Gewestelijke Investeringsmaatschappij Brussel) en de Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) krijgen de overheden zo een belangrijke blokkeringsminderheid in handen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni