Geen Jong Keukengeweld meer, San Sablon organiseert dan maar eigen voordeelmenu

LV
05/03/2024

Een driegangenmenu bij een chef onder de 35 voor jongeren onder de 30, dat was het Jong Keukengeweld-recept. Door gebrek aan financiering stopt het project, maar restaurant San Sablon heeft besloten het heft in eigen handen te nemen: "Wij bieden opnieuw een driegangenmenu aan voor 59 euro per persoon," vertelt maƮtre Sachin Malhotra.

Horeca Vlaanderen, de organisatie achter Jong Keukengeweld, krijgt geen subsidies meer en daardoor verdwijnt het eetconcept waarbij jongeren voor een lagere prijs op bezoek kunnen bij restaurants van hoog niveau.

"Wij wilden ondanks dat spijtig nieuws toch opnieuw ons restaurant openstellen aan dat publiek en daarom zijn wij momenteel zelf bezig met het opstellen van een voordelig menu", meent Malhotra. Het Belgisch-Koreaanse restaurant San Sablon is het tweede Brusselse etablissement van 'San' Degeimbre, de tweesterrenchef van L'air du temps.

In de keuken van San Sablon staat de jonge chef Baptiste Villanneau, die er op 25-jarige leeftijd het menu verzorgt. "Vanaf 18 maart kan iedereen reserveren via onze site voor de periode van 15 april tot 15 mei."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni