RSC Anderlecht wens Anthony Vanden Borre veel succes bij zijn nieuwe club, TP Mazembe. De speler kondigde donderdag aan dat hij niet verder zou gaan in België, maar zou kiezen voor een Congolese club nabij zijn geboorteplaats, Likasi.

RSC Anderlecht neemt afscheid van Vanden Borre.. “Het welzijn van onze spelers gaat voor op alles,” stelt CEO Herman Van Holsbeeck in het persbericht. “We hebben, enkele dagen geleden, een akkoord gevonden met Anthony Vanden Borre om, op zijn vraag, het contract te ontbinden. RSCA eerbiedigt zijn wens om het over een andere boeg te gooien. Anthony blijft voor altijd een ambassadeur van Royal Sporting Club Anderlecht. We wensen hem het allerbeste bij zijn nieuwe club.”

De 29-jarige rechterflankverdediger kondigde donderdag niet aan dat hij op pensioen gaat, zoals velen dat hadden verwacht. In plaats daarvan tekende hij bij TP Mazembe, wat hij een "keuze van het hart" noemt. Maandag bereikte hij met Anderlecht een akkoord over de beëindiging van zijn contract, dat tot midden 2018 liep.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni