Onder meer Loïck Luypaert combineert zijn hockeycarrière met studies aan de VUB.

De Red Lions hebben geen goud kunnen pakken op de hockeyfinale van de Olympische Spelen. Argentinië speelde intelligenter en won met 3-2.

De Red Lions van bondscoach Shane McLeod waren nochtans uitstekend aan de confrontatie met 'La Albiceleste' begonnen. Na 2:35 opende Tanguy Cosyns met een slimme deviatie de score, maar daarna waren het de Argentijnen die drie keer in tien minuten de weg naar de netten vonden, via Pedro Ibarra (11:24), Ignacio Ortiz (14:20) en Gonzalo Peillat (21:01).

In het derde kwart knalde Gauthier Boccard (44:52) de Belgen echter terug in de wedstrijd. Met een 2-3 op het scorebord kregen de Lions nog twee strafcorners om op gelijke hoogte te komen, maar de Belgen konden de kansen niet verzilveren. In de slotfase maakte Agustin Mazzilli er nog 2-4 van.

Bij de Argentijnen mocht Luca Masso, de kleinzoon van Eddy Merckx, even invallen.

Voor België en Argentinië was het de eerste keer dat ze een olympische hockeyfinale bij de mannen mochten spelen. De verrassende Argentijnen kegelden eerder in de halve finales titelverdediger Duitsland (FIH 3) uit het toernooi, België bleek toen te sterk voor olympisch vicekampioen Nederland (FIH 2).

De medaille voor de Lions is pas de eerste Belgische medaille in een ploegsport sinds 1936. Toen pakte het Belgische waterpoloteam brons in Berlijn.

Ze weten toch da België meer kan dan voetballen en chocola maken #RedLions

— vincentmuzungu (@Vincentmuzungu) August 18, 2016

Als ik de teleurstelling zie bij de @BELRedLions, jongens we zijn echt wel fier op jullie, geniet er toch maar van. Jullie waren super!

— Linda De Win (@lindewin) August 18, 2016

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni