RSC Anderlecht verliest 3.000 supporters op 5 jaar

MD
© BRUZZ
18/12/2016

Op 5 seizoenen is RSC Anderlecht zo'n 3.000 supporters kwijtgeraakt. Door de daling van 15 procent lokken de Brusselaars nu gemiddeld 17.535 fans naar het stadion. Dat blijkt uit een onderzoek van Het Nieuwsblad naar de evoluties in supportersaantallen van de Belgische eersteklasseploegen. Ook KRC Genk (-22 procent) deelt sterk in de klappen, de succesverhalen situeren zich dan weer bij Gent (+ 95 procent), Oostende (+41 procent) en Charleroi (+ 37 procent).

Een en ander kan te maken hebben met de ticketprijzen bij RSC Anderlecht, waar het goedkoopste abonnement voor een volwassene zonder kortingen al snel 230 euro kost, terwijl het gemiddelde in België op 171 euro ligt. "Maar over de prijs van de tickets wordt niet geklaagd”, zegt David Steegen, woordvoerder van Anderlecht in Het Nieuwsblad.

Steegen ziet andere omstandigheden als belangrijkste oorzaak voor de daling van het aantal supporters. “Door de aanslagen in Brussel daagden vorig seizoen 1.000 abonnees plots niet meer op. En uit ons eigen onderzoek blijkt dat we vooral een groot mobiliteitsprobleem hebben."

"Daarnaast moeten we ook concurreren met het stadsleven: concerten, theater... Mensen kiezen uit een ruim aanbod en beleving wordt daarin steeds belangrijker. We werken daar al twee jaar aan, maar hebben eigenlijk een vernieuwde infrastructuur nodig", doelt Steegen op het nieuwe Eurostadion waarin Anderlecht - normaal gezien - zijn thuismatchen zal gaan spelen.

In absolute cijfers is Anderlecht zo maar de vierde populairste ploeg van het land. Rivalen Club Brugge (26.770 supporters, + 7 procent) en Standard (21.513, + 5 procent) voeren de ranglijst aan, AA Gent (19.732, + 95 procent) komt dankzij een verdubbeling van het aantal supporters de top drie binnen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni