RSCA bereikt akkoord met Burnley over Steven Defour

© Belga
12/08/2016

Steven Defour heeft zijn droomtransfer naar de Premier League te pakken. De Belgische middenvelder trekt de deur bij RSC Anderlecht achter zich dicht en tekent eerstdaags een contract bij promovendus Burnley. Dat bevestigden zijn makelaar Paul Stefani en even later ook Anderlecht vrijdag.

Defour ondergaat, volgens Sporza, komende maandag al medische testen bij zijn toekomstige club.

"De clubs hebben een akkoord gevonden over de transfer van Defour. Hij zal bij Burnley een contract van drie of vier seizoenen ondertekenen, dat staat nog niet vast", zei Stefani aan Belga.

Defour is een jeugdproduct van KV Mechelen en KRC Genk, maar kwam pas volledig tot ontbolstering bij Standard Luik. De 28-jarige controlerende middenvelder streek in 2006 neer op Sclessin. Enkele maanden na Defours zege in de verkiezing van de Gouden Schoen, veroverden de Luikenaars in 2008 hun eerste landstitel in 25 jaar. Defour bezorgde de Rouches in 2009 een tweede kampioenenjaar op rij. In augustus 2011 verkaste hij naar de Portugese topclub Porto, dat hij na drie jaar met wisselend succes verliet voor RSC Anderlecht.

#RSCA en Burnley FC hebben vandaag een akkoord gevonden over de definitieve overgang van @StevenDefour. Veel succes! pic.twitter.com/3pbVqwrDzw

— RSC Anderlecht (@rscanderlecht) 12 augustus 2016

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni