RSCA: Poolse spits en Spaanse flankaanvaller op komst

© BRUZZ
02/08/2016

RSC Anderlecht zal zich de komende dagen gevoelig versterken. Zowel de Poolse spits Lukasz Teodorczyk (25) als de Spaanse flankaanvaller Diego Capel (28) zouden eerstdaags hun handtekening onder een contract zetten voor hun overgang naar het Astridpark.

Lukasz Teodorczyk zou vandaag al op het vliegtuig richting België stappen om woensdag de wedstrijd tegen het Russische Rostov bij te wonen, weet Het Laatste Nieuws. De Poolse spits wordt voor één seizoen gehuurd van het Oekraïense Dinamo Kiev. Hoewel de spits in Kiev voornamelijk als bankzitter gold, scoorde hij er toch tien keer in 6 basisplaatsen en 18 invalbeurten. Anderlecht zou ook een aankoopoptie bedongen hebben.

Nog volgens Het Laatste Nieuws staat RSCA ook dicht bij de komst van de Spanjaard Diego Capel (28). De aanvallende middenvelder was gisteren nog aanwezig op de training van zijn huidige ploeg Genoa, maar de gesprekken tussen de clubs en de speler zouden in een finaal stadium zitten. De flankaanvaller is een jeugdproduct van FC Barcelona en speelde achtereenvolgens voor Sevilla, Sporting Lissabon en Genoa. Anderlecht zou Capel een tweejarig contract aanbieden met de optie tot een extra seizoen.

Ondertussen speurt de Brusselse recordhouder nog de markt af naar een linksback, een positie die coach Weiler absoluut nog wil invullen. Anderlecht richt daarvoor vooral de blik op Roemenië. Nicolae Stanciu (Steaua Boekarest) en Steliano Filip (Dinamo Boekarest) zijn potentiële doelwitten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni