RWDM bekert verder na zege in slotminuten

FVDE
© BRUZZ
31/07/2016

RWDM heeft zich met de nodige moeite geplaatst voor de volgende ronde van de Croky Cup. Op papier leek tweedeprovincialer Wambeek een hapklare brok, maar RWDM kon pas in de slotminuten het laken naar zich toe trekken.

1.300 supporters kwamen opdagen voor de eerste thuiswedstrijd van RWDM dit seizoen. Zij zagen hoe de thuisploeg het initiatief nam met enkele kleine kansjes, maar het was Wambeek dat op het kwartier vanuit het niets op voorsprong klom via Tim De Bel. RWDM was van slag en kwam goed weg toen ouderdomsdeken Gunter Tiebaut kort voor rust een strafschop miste.

Na de rust drukte RWDM de bezoekers helemaal terug op de eigen helft. Maar de Molenbekenaren misten efficiëntie en leken op een verrassende bekeruitschakeling af te stevenen. In de slotfase brak Rachid Danghir dan toch de ban na een mooie collectieve aanval. Strafschoppen leken in de maak (in deze fase van het bekertornooi komen er nog geen verlengingen aan te pas), maar nog geen twee minuten later schoot Jean-Paul Eale Lutula RWDM dan toch nog naar een verdiende, maar moeizame overwinning.

RWDM neemt het volgende week in de volgende ronde op tegen de winnaar van het duel Voorde - Dikkelvenne.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni