De buurt rond het Heizelplateau kampt met een stroompanne. Ook de Memorial Van Damme in het Koning Boudewijnstadion ondervindt grote hinder, maar kan gewoon doorgaan dankzij de noodgenerator. De politie zal de aanwezige toeschouwers bijstaan wanneer ze het stadion verlaten.

De stroompanne treft de buurt rond het Heizelplateau, waar zeker een veertigtal straten het zonder stroom moeten stellen. Net vanavond vindt ook de Memorial Van Damme plaats in het Koning Boudewijnstadion, waar duizenden toeschouwers en topatleten verzamelen.

Door de stroompanne doen de grote lichten in het stadion het niet meer, de kleinere lichten en noodlampen werken dankzij de noodgenerator wel nog. Onder meer het scorebord zou momenteel buiten dienst zijn. De Memorial gaat wel gewoon door, meldt de organisatie.

Volgens Sibelga zal de reparatie nog enkele uren in beslag nemen. Daardoor blijft de aanwezige politie ook ter plaatse om toeschouwers die het stadion verlaten op een veilige manier naar buiten te begeleiden.

"Voor de tv-uitzending is er voldoende licht", zegt Gert van Goolen van de organisatie. "Of het vuurwerk kan doorgaan, weten we nog niet."

In any case, the meeting will continue with limited stadium lighting. Apologies for the inconvenience. 2/2 #AGMemorialVanDamme #BrusselsDL

— Memorial Van Damme (@MVDbrussels) 1 september 2017

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni