Dit weekend moet White Star Molenbeek zijn eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen afwerken. De stadionrel met aartsrivaal RWDM dreigt evenwel roet in het eten te gooien en zadelt de club ook met grote zorgen op voor de rest van de voetbaljaargang.

Kan White Star Molenbeek dit weekend Lessen ontvangen voor zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen? Voor de bekerwedstrijd tegen Sporting Bruxelles kon er nog uitgeweken worden naar het veld van Crossing Schaarbeek, maar dat was een noodoplossing.

En wat met de rest van het seizoen? Het zijn vragen waar zowel het bestuur als de spelers voorlopig geen sluitend antwoord op kunnen geven.

Zinkend schip
Sinds de stadionrel met aartsrivaal RWDM, waarbij die laatste White Star op straffe van 10.000 euro per dag uit het Edmond Machtensstadion kegelde, gaat het van kwaad naar erger met de club van trainer/manager John Bico. Op 10 augustus kwam het nog tot schermutselingen tussen spelers van beide clubs, nadat jeugdspelers van White Star het veld niet wilden verlaten voor een oefenmatch van RWDM.

Een groot deel van de leidinggevenden is de malaise beu en lijkt het schip te willen verlaten, zo staat te lezen op de website van La Nouvelle Gazette. En ook een aantal spelers hebben al aan de federatie gevraagd om ‘vrijgegeven te worden’, zodat ze op zoek kunnen gaan naar een nieuwe werkgever.

Bovendien vormen niet alleen de thuismatchen, maar ook de uitwedstrijden een probleem voor White Star. Vorige week moest er gevoetbald worden op bezoek bij Rebecquoise, maar die confrontatie ging nooit door en werd met 5-0 forfaitcijfers gewoon weggegeven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni