De Fransman Sebastien De Maio kwam begin deze zomer over van het Italiaanse Genoa. Maar bij Paarswit kon hij blijkbaar niet aarden. Na een aanvaring met coach Weiler laat Anderlecht hem gaan naar Fiorentina. De Maio zou daar vanavond een huurcontract tekenen met optie tot aankoop.

Op 6 juli werd hij nog met de grote trom binnengehaald, maar een dikke maand later verlaat verdediger De Maio het Astridpark langs een achterpoortje. Officieel luidt de uitleg: 'vrouw en kind willen niet in Brussel komen wonen.' Maar uiteraard is er meer aan de hand. De Maio zou openlijk in de clinch gegaan zijn met trainer Réné Weiler. Nadat die laatste hem een zwakke prestatie verweet afgelopen vrijdag in Sint-Truiden. De Maio zou na het conflict gezegd hebben meteen te willen vertrekken.

De Italiaanse subtopper Fiorentina liet weten geïnteresseerd te zijn en zou De Maio vanavond op huurbasis overnemen, met optie tot aankoop.

Anderlecht zat al dun in de verdediging en moet nu nog gaan speuren naar extra defensieve versterking. Na het vertrek van Steven Defour is het ook de tweede ervaren speler die RSCA op korte tijd verlaat. De sfeer in de kleedkamer komt het alvast niet ten goede.

Anderlecht speelt donderdagavond in Tsjechië om 19 uur in de laatste voorronde van de Europa League tegen Slavia Praag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni