Campagne voor solidair migratiebeleid op openbaar vervoer

© Twitter

Vluchtelingenorganisaties en ngo's, zoals Oxfam, 11.11.11 of de Liga voor Mensenrechten, zijn een opvallende campagne gestart op het openbaar vervoer in verschillende Belgische steden. Er hangen sinds vanmorgen 25.000 deurhangers op metro's, bussen en trams met daarop de boodschap Migratie is geen Misdaad. 

De campagne is de aftrap van een grote betoging op 13 december. De organisaties achter die betoging, gesteund door burgerbeweging Hart boven Hard, willen een ander migratiebeleid. "Overal in Europa stellen burgers zich solidair op tegenover migranten. Het is nu aan de lidstaten om dit verder te zetten," klinkt het op de deurhangers. 

De deurhangers doen denken aan de affiches die begin november in het openbaar vervoer te zien waren. Toen hekelden affiches het migratiebeleid van de federale regering. De slogan was toen 'Not in my name'. De oproep voor een rechtvaardiger Europees migratiebeleid spreekt nu van 'In my name'. 

Actievoerders hingen de deurhangers ook symbolisch aan het Berlaymontgebouw, het hoofdkwartier van de Europese Commissie. 

© Hart Boven HardTwitter
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?